Grafische Vormgeving en DTP

Bij het maken van een publicatie is er meestal sprake van twee soorten materiaal: tekst en beeld. Een publicatie moet een overzichtelijke vormgeving hebben, met functionele illustraties en gemakkelijk leesbare tekst.

Vormgeving moet niet in de eerste plaats worden verward met het ‘mooi maken’ van drukwerk. Natuurlijk moet er bij het vormgeven van informatie gestreefd worden naar een visueel interessant en aantrekkelijk geheel. Grafische vormgeving is een toegepaste kunst. Tegenwoordig worden wij echter vaak blootgesteld aan allerlei overbodige visuele prikkels, waarbij de boodschap wordt ondergesneeuwd. Onze visie is dat vormgeving dienstbaar hoort te zijn aan het communicatieproces en geen doel op zichzelf.

Wat is eigenlijk DTP ? >uitleg via WikpediA<

DTP is een afkorting van DeskTop Publishing, het digitaal voorbereiden van drukwerk, een vak apart !
Een DTP-er zorgt ervoor dat het te drukken (of te printen) bestand technisch helemaal in orde is en ook goed gedrukt (of geprint) kán worden. Wij zijn ook daarin vakmensen en zorgen ervoor dat de ontwerpen technisch in orde worden gemaakt ten behoeve van het print- of drukproces.Omdat wij kennis hebben van veel productiefaciliteiten
zoals de meest uiteenlopende printers en drukpersen, weten wij exact welke technische eisen er aan de bestanden gesteld moeten worden.
Zo wordt voorkomen dat wat mooi lijkt op het scherm op papier ineens geheel anders overkomt.

Als vakmensen kennen wij onze grafische software door en door en weten wij precies weten wat je moet doen om de wensen van de klant in overeenstemming te brengen
met de technische mogelijkheden van printen en drukken.

Het team van studio Care Graphics weet dan alles van
lay-outs, kleurgebruik, digitale beeldbewerking, scannen en verschillende bestandsformaten.

Met onze kennis en ervaring zorgen wij ervoor dat er voor u prachtig druk- of printwerk gerealiseerd wordt: brochures en magazines, huisstijlen, advertenties, posters, etc. (klik hier voor retour vorige pagina)

e-mail ons : >> klik hier << of bel voor een afspraak telefoon : 030 - 261 59 75

- vakkundig digitaal voorbereiden van drukwerk (dtp) is een vak apart ! -